Контент

Аватар admin

·

·

Ще одне завдання, яке вам потрібно буде вирішити, щоб зробити сайт – це контент. На створення контенту йде часу не менше, інколи ж і значно більше, ніж розробку.

Унікальний

Найважливіше – контент має бути унікальним. Його не можна взяти та скопіювати з іншого сайту. Особливо це стосується текстів. Якщо з картинками можна взяти фото з відкритою ліцензією, то з текстами такий номер не пройде. Вам також потрібно написати текст про компанію, як ви працюєте, описати свої послуги – такий текст про себе ви ніде знайти не зможете. Але найважливіше, що пошукові системи постійно індексують контент. І якщо вони розуміють, що ви скопіювали його з раніше проіндексованого сайту, то вас видаляють з пошуку. Вийти з-під санкцій потім буде дуже і дуже складно і довго.

Тож не варто з цього починати.

Перевірити унікальність тексту можна за допомогою спеціальних сервісів в інтернеті, якщо ви замовили його у фрілансера або компанії розробника сайту.

Фото

Ідеальний варіант – це зроблені вами фото. Фото ваших співробітників, команди, ваших товарів або результатів наданої послуги та ваших продуктів. Зараз майже будь-яка цифрова камера дасть вам потрібну якість. Зробіть фото та віддайте їх дизайнеру на обробку. Реальні люди на фотографіях завжди будуть викликати більше довіри у потенційних відвідувачів вашого сайту, ніж картинки з фотостоків із неприродними посмішками. Це найгірший варіант. Найкращий варіант – це запросити фотографа, який займається конкретно необхідною вам зйомкою і замовити у нього необхідні вам фотографії.

Тексти

Майже будь-якій людині під силу написати тексти для сайту. В інтернеті тексти ділять на 2 типи – для людей та seo тексти для роботів (пошукових машин). Залежно від завдання вам потрібно писати тексти.

Послугу написання тексту можна делегувати розробнику, він замовить у копірайтера. Якщо вам потрібно, щоб текст продавав або був дуже оригінальним, або він дуже спеціалізований на певну тематику – потрібно знайти копірайтера, який пише на цю тему. Існують спеціальні біржі, на яких ви можете замовити цю послугу. Якщо хочете почитати та заглибитись у тему, раджу блог Максим Ілляхова.

Відео

Якщо вам є що показати та розповісти, то найкращий варіант для цього – це відео. Його ви можете безкоштовно розмістити на Ютубі та вставивши потім до себе на сайт.

Якщо картинкою можна сказати тисячі слів, то однією хвилиною відео 1,8 мільйона, кажуть дослідження Forrester Research. Головне виявити кмітливість і вигадку.

Замовляти чи робити самому

Тут знову ж таки стоїть питання. Якщо у вас обмежений бюджет, то вам у будь-якому випадку доведеться все це робити своїми руками. Або руками ваших працівників. Все, в принципі, можна зробити самому. Розібратися як зробити сайт, бухгалтеру доручити написати тексти, секретареві зробити фото та відео. Але в будь-якому випадку краще замовити це у професійних фахівців, які щодня займаються лише цим. Це як із ремонтом у квартирі. Якщо у вас немає грошей, то вам доведеться самим класти плитку, розводити або крутити гіпсокартонні стелі. Але швидше за все потім це доведеться переробляти. Але найцінніший ресурс – це час, який вам потрібно буде витратити на це все замість заняття основними обов’язками та обслуговування своїх клієнтів.